Om oss

Dammråttan startade år 2000 av Åsa Bruun och Anna-Karin Fridén som båda fortfarande är aktiva i företaget. Idag, drygt 20 år senare, har Dammråttan utvecklats till ett serviceföretag med omkring 100 medarbetare som varje dag levererar sina städtjänster till företag och privatbostäder i Sjuhäradsområdet.

Stadig tillväxt

Sedan starten har Dammråttans målsättning vara att ge kunderna en enklare vardag och en ren och fräsch miljö oavsett om det handlar om en privatbostad eller ett företag. Idag har vi närmare 600 kunder, framförallt inom Sjuhäradsområdet, men våra tillväxtambitioner är höga. Idag utför vi uppdrag i orter som Borås, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Kinna, Skene, Bollebygd, Alingsås, Herrljunga, Vårgårda med omnejd, men vi räknar med att etablera oss på ytterligare orter i Västra Götaland under de närmaste åren. Vi vill att fler företag och privatpersoner skall få en möjlighet att nyttja våra tjänster.

Våra medarbetare

Vi förstår att våra medarbetare är det viktigaste vi har och vi satsar därför mycket på interna utbildningar såsom städ- och materialkunskap. Vi arbetar också mycket med teamkänsla och kommunikation. Vi är väldigt stolta över våra professionella medarbetare. Att vi dessutom är en integrationsmotor då vi erbjuder en möjlighet till arbete för de som annars skulle ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden ser vi som ett plus.

2011 blev Dammråttan en del av Stormtrivsgruppen som ägs av investmentbolaget Huset invest. Läs mer om Huset invest här www.husetinvest.se

om oss

Mer om oss

Auktoriserade

Dammråttan är idag ett auktoriserat servicebolag vilket innebär att du som kund kan känna dig helt trygg med oss som leverantör, t.ex. har vi kollektivavtal för att säkra schyssta villkor för våra medarbetare. Auktorisationen är vår bransch kvalitetsstämpel och utfärdas av vår branschorganisation Almega Städföretagen.

Säkerhet

Eventuella nycklar och koder förvaras tryggt och säkert inlåst i ett säkerhetsklassat skåp. Du känner alltid igen våra medarbetare på de röda kläderna. Samtliga Dammråttor kan uppvisa ID06. ID06 är branchens sätt att säkert kunna identifiera medarbetare så hög säkerhet uppnås.

Sekretess

Sekretess är en självklarhet för oss! Alla anställda arbetar under sekretessavtal.

 

Miljö

Vi värnar om vår miljö. Vi använder idag miljömärkta produkter till i stort sett alla slags städ. Resterande medel byter vi ut i takt med att ersättningsprodukter kommer ut på marknaden. Vi strävar efter att alla våra kunder ska källsortera sina sopor för maximal återvinning. Vi bistår givetvis med råd och tips om hur man ska gå tillväga samt har bra kontakter med företag inom detta område.

Garanti

För att vi skall känna oss säkra på att kundrelationen alltid är så bra som den kan vara har vi en bra kommunikation med våra kunder. Vi lämnar naturligtvis alltid garanti på att allt är korrekt utfört enligt vad vi kommit överens om, oavsett om du har hemstäd eller om vi städar på ert företag, utför flyttstäd, byggstäd eller annat.

Försäkrade

Vi är försäkrade om något oförutsett skulle inträffa, som om kristallvasen eller datorn skulle ramla i golvet. Vår personal är naturligtvis också försäkrade.

Arbetsmiljö

På Dammråttan arbetar vi systematiskt med arbetsmiljöarbetet och vi tillsammans med våra medarbetare, fackklubben och skyddsombuden ser till att vi har den bästa arbetsmiljön.

Visselblåsning

Vi är måna om att göra rätt och att upprätthålla våra medarbetares, samarbetspartners och allmänhetens förtroende för oss och vår verksamhet. Vi vill därför göra allt vi kan för att upptäcka och hindra eventuella missförhållanden i vår verksamhet så tidigt som möjligt. I vår visselblåsartjänst kan du lämna en rapport om misstanke om allvarliga missförhållanden.

Vi har anlitat en oberoende mottagarfunktion som hanterar vårt rapporteringssystem för att bibehålla en oberoende och självständig hantering av rapporterna. Alla inkomna rapporter och meddelanden hanteras på ett sätt som säkerställer konfidentiell behandling av din identitet.

Kundservice

På Dammråttan är vi extremt måna om att du som kund skall vara nöjd med det arbete vi utför. Vi genomför regelbundet kundnöjdhetsmätningar samt kvalitetskontroller av vårt arbete, allt för att säkerställa att vårt arbete utförs i linje med vad vi kommit överens om tillsammans med våra kunder.

När vi flyttstädar lämnar vi garanti på att vårt arbete utförs i enlighet med överenskommet avtal.

Har ni några frågor eller funderingar kring vårt arbete, kontakta oss gärna.